Friday, 7 September 2012

Luvly action my dear at home...

I love u, i love u, i love u Thaqif so much, i love u... Ari ni anak bujang kesayangan ibu dah 1 tahun 6 bulan... Sudah besar panjang anak ibu ni & akal pun dah panjang juga... Tak lama lagi nak sambut besday yang ke 2... Penyusuan susu ibu pun hampir lengkap & hanya berbaki 6 bulan sahaja... Semoga rezeki Thaqif sentiasa ada & jika diizinkan ALLAH boleh lebih dari 2 tahun... Semoga pengorbanan ibu terbalas yer Thaqif... Ibu nak anak ibu menjadi anak yang soleh, taat, pemurah, berbudi pekerti mulia, penyayang, bijak pandai, sentiasa menghormati  & yang sewaktu dengannya...
AMIN

Kali ni ibu nak upload aktiviti anak ibu bila di rumah... Macam2 gaya & ragam serta aksi berbagai rupa... Sesungguhnya ibu & abah sayang sangat pada kamu... Hingga hujung nyawa sayangku...


24 Jun 2012
Anak ibu dengan muka comel sambil main2 dengan beg hp ibu...
Pantang nampak terutama hp konfem masuk mulut...
Anak ibu di usia 1 tahun 3 bulan 17 hari...



24 Jun 2012
Thaqif bersama CD Magic English...
Mula2 jer belajar pastu entah ke mana... 
DVD player kat rumah buat hal lak so simpan jelah CD tu...
Buku pun ada yang dah lunyai Thaqif kerjakan...



27 Jun 2012
Comelnya anak ibu pakai skraf macam girl...
Jahat ibu!!!
Tak boleh camni lagi yer sebab anak ibu boy sejati...
Mode saja2 sebab Thaqif sangat cute kalau pakai full cap...
Tak caya boleh tengok kat folder masa kami pergi Bukit Tinggi...
Dia sudah besar 1 tahun 3 bulan 20 hari...

15 Julai 2012
Aksi sengih mulut senget + mata kuyu...
Tergoda gitu & sangat cute...
Itu dia anak ibu... :)
Masa ni Thaqif dah 1 tahun 4 bulan & 8 hari...




17 Julai 2012
Aksi ni aksi sedang digeletek oleh ibu...
Tu yang gelak besar sampai nampak semua gigi...
Apa yer perkataan yang sesuai???
Comel? Cute? Encem??
Isk isk semualah...
Anak manja ibu dah 1 tahun 4 bulan 10 hari...


29 Julai 2012
Aksi muka serius sambil mengirai barang...
Tengok tu duduk siap berlipat kaki...
Macam orang besar2 jek...
Air liur xleh uat apa2 sebab sampai lah ni meleleh lagi...
Thaqif di usia 1 tahun 4 bulan & 22 hari...


11 Ogos 2012
Oh my darling i love u...
Dengan mata kuyu & tapak kaki lebarnya...
Sudah cukup membuat hati ibu rindu...
Uik dah bujang anak ibu ni sebab sudah 1 tahun 5 bulan 4 hari...




14 Ogos 2012
Dah lama tak merangkak & bila merangkak sangat comel okey!!!
Dah dapat camera case...
So tunggu apa lagi jelajah & gigit puas2 ek...
Tengok tu pipi dia bak buah epal masak ranum...
Yum yum...
My Thaqif kini 1 tahun 5 bulan 1 minggu...

Monday, 3 September 2012

Aksi Thaqif ketika makan...

Mana aku menyepi ni?? Selepas Thaqif setahun jarang pulak ambil gambar... Kalau dulu setiap bulan ada kenangan... Kali ni aku nak update aksi Thaqif tengah makan... Sebelum tu nak selit gambar kami makan2 di rumah akak sepupu aku di Hulu Langat... Ada banyak lagi aksi Thaqif tunggu di entry akan datang... :)







17 Jun 2012

 Gambar2 di atas tu masa akak sepupu aku buat makan2...
Rasanya sempena Hari Ibu (angah belanja kot)...
Kami join makan jek...
Nak suh Thaqif belanja sempena Hari Ibu untuk ibu dia, Thaqif kecik lagi pulak...

Masa ni umur Thaqif 1 tahun 3 bulan 10 hari...








 24 Jun 2012
Mc D Petronas Sungai Besi

Ni ler gayanya budak comel makan Mc Egg Muffin...
Tengok tu sampai senget2 mulut...
Sampai terpusing2 tangan pegang garfu...

Masa ni Thaqif 1 tahun 3 bulan 2 minggu...








14 Julai 2012

Makan yogurt pulak dah...
Tengok tu berselirat yogurt kat mulut...
Siap boleh ramas2 dengan tangan lagi...







 Yang ni makan kentang goreng lak...
Lupa lak nama dia... 
Thaqif xsuka sangat sebab muak kot (minyak bertakung)...

Masa ni anak ibu 1 tahun 4 bulan 1 minggu...


28 Julai 2012

Last aksi ketika Thaqif makan nugget KFC...
Salah satu makanan ringan kegemaran Thaqif...
Sekali hadap 3 4 ketul habis...

Anak ibu dah besar 1 tahun 4 bulan 3 minggu...