Monday, 15 October 2012

Pengaruh UPIN & IPIN...

Dengar je lagu Upin Ipin terus anak aku tak tentu arah... Biasanya kalau buka Upin Ipin, Thaqif akan mengadap dengan kusyuk... Bila iklan jer terus menjerit... Nasib baik rumah kami ada PVR so memang cerita Upin Ipin jer penuh dalam memori rekoder tu... Kalau iklan kami akan cepatkan... Kekadang tu macam2 perangai Thaqif & antaranya senyum, gelak & siap tepuk tangan... Kekadang tu takut & nak katakan Thaqif dah hafal cite Upin Ipin tu... Tau je mana part gelak... Part takut... Sila layan wajah2 ceria Thaqif bila tengok cite Upin Ipin...










10 Julai 2012
Tengok tu macam2 aksi...
Mulut pun ternganga luas...
Di masa ini anak ibu berusia 1 tahun 4 bulan 3 hari...




31 Julai 2012
Tu dia buktinya begitu kuat pengaruh Upin Ipin...
Rasanya semua anak2 macam Thaqif kot...
Takpe yang penting anak ibu happy...
Uik dah besar dah budak comel ni 1 tahun 4 bulan & 24 hari ok!!!

Friday, 12 October 2012

Wajah2 ceria ketika bersama ibu & abah...

Lepas Thaqif setahun memang tak cukup masa nak update gambar... Rasanya kurang sangat gambar Thaqif selepas setahun... Kalau dulu setiap bulan pasti ada saja gambar Thaqif tapi sekarang ni ada yang ter 'miss'... Maafkan ibu & abah yer Thaqif... Tapi gambar Thaqif sangat banyak & kalau hantar cuci mesti RM ribu kot... Album anak ibu pun belum siap... Maklumlah ibu ada aktiviti pump jadi memang tak sempat nak edit... Maaf sayang ibu tetap akan buat cuma lewat sikit yer... Ok mari kita cuci mata dengan aksi comel anak ibu ni bila kami bawa kuar jalan2...

24 Jun 2012
Ketika ini anak ibu sudah 1 tahun 3 bulan & 17 hari...
Antara tempat makan yang ok untuk Thaqif...
Menjamu selera di Chicken Rice Shop...


28 Jun 2012
Still umur yang lebih kurang sama macam pic kat atas tu cuma lebih 4 hari jer...
Tengok tu sangat lasak okey!!!
Nak capai baby chair siap muka jerit2 lagi...
Kami keluar makan kat mamak SCP... 





15 Julai 2012
Breakfast kat mamak di Equine Park...
Nasi lemak & nasi beriani sedapppp....
Tengok tu Thaqif dengan muka yang sangat comel...
Hati ibu ni sentiasa berbunga bila tengok wajah syurga tu...
Kesayangan ibu ni dah 1 tahun 4 bulan & 8 hari...





15 Julai 2012
Jalan2 kat Mid Valley & singgah beli sandle si manja ni...
Comel tak kami 2 beranak...
Sangat asli okey & serius nampak kasih sayang yg sangat dalam...
I luvvvvvv u so much!!!








28 Julai 2012
Tempat biasa Chicken Rice Shop at Mid Valley...
Macam2 aksi antaranya tengok menu walau tak paham, minum dgn comot, marah, senyum & macam2lah...
Nak cakap apa yer???
Bijak? Comel? Bergaya? 
Tapi yang pasti dia buah hati ibu & abah...
Budak bijak ni di usia 1 tahun 4 bulan & 3 minggu...







11 Ogos 2012
Kali ni jalan2 at KLCC...
Tengok lampu2 & macam2 lagi...
Walau kemana kami pergi jika ada Thaqif sentiasa happy!!!
Anak ibu ni dah 1 tahun 5 bulan 4 hari...

12 Ogos 2012
Pertama kali si kecik comel ni naik train...
Muka teruja...

Friday, 7 September 2012

Luvly action my dear at home...

I love u, i love u, i love u Thaqif so much, i love u... Ari ni anak bujang kesayangan ibu dah 1 tahun 6 bulan... Sudah besar panjang anak ibu ni & akal pun dah panjang juga... Tak lama lagi nak sambut besday yang ke 2... Penyusuan susu ibu pun hampir lengkap & hanya berbaki 6 bulan sahaja... Semoga rezeki Thaqif sentiasa ada & jika diizinkan ALLAH boleh lebih dari 2 tahun... Semoga pengorbanan ibu terbalas yer Thaqif... Ibu nak anak ibu menjadi anak yang soleh, taat, pemurah, berbudi pekerti mulia, penyayang, bijak pandai, sentiasa menghormati  & yang sewaktu dengannya...
AMIN

Kali ni ibu nak upload aktiviti anak ibu bila di rumah... Macam2 gaya & ragam serta aksi berbagai rupa... Sesungguhnya ibu & abah sayang sangat pada kamu... Hingga hujung nyawa sayangku...


24 Jun 2012
Anak ibu dengan muka comel sambil main2 dengan beg hp ibu...
Pantang nampak terutama hp konfem masuk mulut...
Anak ibu di usia 1 tahun 3 bulan 17 hari...



24 Jun 2012
Thaqif bersama CD Magic English...
Mula2 jer belajar pastu entah ke mana... 
DVD player kat rumah buat hal lak so simpan jelah CD tu...
Buku pun ada yang dah lunyai Thaqif kerjakan...



27 Jun 2012
Comelnya anak ibu pakai skraf macam girl...
Jahat ibu!!!
Tak boleh camni lagi yer sebab anak ibu boy sejati...
Mode saja2 sebab Thaqif sangat cute kalau pakai full cap...
Tak caya boleh tengok kat folder masa kami pergi Bukit Tinggi...
Dia sudah besar 1 tahun 3 bulan 20 hari...

15 Julai 2012
Aksi sengih mulut senget + mata kuyu...
Tergoda gitu & sangat cute...
Itu dia anak ibu... :)
Masa ni Thaqif dah 1 tahun 4 bulan & 8 hari...




17 Julai 2012
Aksi ni aksi sedang digeletek oleh ibu...
Tu yang gelak besar sampai nampak semua gigi...
Apa yer perkataan yang sesuai???
Comel? Cute? Encem??
Isk isk semualah...
Anak manja ibu dah 1 tahun 4 bulan 10 hari...


29 Julai 2012
Aksi muka serius sambil mengirai barang...
Tengok tu duduk siap berlipat kaki...
Macam orang besar2 jek...
Air liur xleh uat apa2 sebab sampai lah ni meleleh lagi...
Thaqif di usia 1 tahun 4 bulan & 22 hari...


11 Ogos 2012
Oh my darling i love u...
Dengan mata kuyu & tapak kaki lebarnya...
Sudah cukup membuat hati ibu rindu...
Uik dah bujang anak ibu ni sebab sudah 1 tahun 5 bulan 4 hari...




14 Ogos 2012
Dah lama tak merangkak & bila merangkak sangat comel okey!!!
Dah dapat camera case...
So tunggu apa lagi jelajah & gigit puas2 ek...
Tengok tu pipi dia bak buah epal masak ranum...
Yum yum...
My Thaqif kini 1 tahun 5 bulan 1 minggu...