Monday, 14 May 2012

Kisah Genting & Birthday Ibu... :)

Thaqif, ibu nak minta kebenaran post kisah ni kat blog Thaqif yer... Kenapa kami suka sangat pergi Genting yer... Sebabnya walaupun ramai orang tapi cuacanya nyaman & segar... Jom kita baca di sebalik kisah Genting kali ni... :)

Kami pergi Genting ni pun plan saat akhir... Kami pergi pada 21 & 22 April 2012... Book hotel (First World Hotel) pun 2 3 hari sebelum pergi... Nasib tak mahal sangat cuma RM148.00 sebilik (standard room - walaupun kecil tapi selesa juga untuk kami 3 beranak)... 

Kami pergi Genting ni kerana aku merajuk manja dengan abah Thaqif... Tak manis pulak nak cerita panjang kat sini cukuplah setakat kerana rajuk ni abah Thaqif bawa kami sampai Genting... Thaqif pun rasa tempias seronoknya... :) Kebetulan 3 hari sebelum pergi Genting adalah hari jadi aku... Jadi kami sambut hari jadi aku di Genting... Bestkan merajuk dapat pergi Genting... 

Apapun thankz kat my hubby sebab bawa kami jalan-jalan... Kami sayang Encik Zunnun Zubaide... Tahun depan nak merajuk lagilah... Mana tau dapat pergi lagi... :)








Baru menjejakkan kaki kat hotel...
Awal2 lagi Thaqif dengan aksinya...
 Macam2 aksi ada...

Yang paling ibu suka bila gelak lebar tu...
Tengah sibuk nak cari idea buka laci...
Siap teleng2 kepala...
Nasib baik kacau bila ibu habis solat...
Nganga mulut mcm nak baham hidung ibu...
Tak cukup tanah nak lari bila kena kejar dengan ibu...
Kami di lobi First World Hotel...
Nice!!!


@Kenny Rogers Genting for dinner & 1 slice kek untuk besday ibu...
Happy birthday to ibu...




Pelbagai aksi bujang comel ku ini...
Susah nak dok diam...
Sweet shoes from VINCCI...
Tq hubby sbb bagi hadiah...

Kui kui kui


Marah sebab ibu stop untuk ambil gambar...
Thaqif nak jalan je & bila stop nangis!!!


My luvly boy dengan aksi muka comelnya...


Kami naik kereta lama & 1st Thaqif main outdoor...
Thaqif & abah tunggang JUMBO...
Apa yang 2 beranak tu tengok ek???

Thaqif excited nak naik kapal terbang kecik @ UFO???

Tengok tu tak takut langsung walaupun tinggi siap muncung2 lagi...
Ngantuk sudahhh...




Naik Ferris Wheel...
Ibu takut tapi Thaqif selamba jer...
Muka blur sebab baru bangun tidur...


Thaqif naik Mary Go Round pulak...
Napa muka abah camtu ek???
Ada cerita disebalik tu...

Hahahaha


Walaupun ada kisah disebalik gambar2 kat atas tu & muka abah blur...
Tapi muka Thaqif tetap comel & bergaya...
Abah control muka...

Kikikiki



Tunggu turn nak naik ulat bulu...




Kini kami berada dalam perut ulat bulu...



Wajah2 indah...







Thaqif, ibu & abah with luv...





Semangat tunggang kuda...
Anak ibu yang langsung tak kenal erti takut...

Apa ler agaknya yang abah gelakkan tu yer...
Muka Thaqif serius lak tu...



Last game sebelum pulang...
Keretapi dinasour... Keretapi dinasour...
Pengaruh Dinasour Train @Astro611...

InsyaALLAH kami akan kembali lagi bila Thaqif dah pandai berjalan!!!