Tuesday, 10 April 2012

Bukit Tinggi - Colmar Tropicale

Hujung minggu yang indah & semestinya kami ambil peluang untuk jalan2 dengan Thaqif... Setelah penat bekerja, hujung minggu adalah masa yang ditunggu2... Masa nilah kami akan luangkan sepenuh masa dengan Thaqif... Kali ni kami jalan2 di Bukit Tinggi... Kami pergi pada 24.03.2012 yang lalu... Pergi pun dah lewat kira2 jam 3 petang baru sampai di Bukit Tinggi... Sampai je kat atas hujan pulak... Walaupun dah makan tengahari kat kl tapi disebabkan hujan & terpaksa berteduh di restoran pizza, kami pun order makanan... Walaupun dah makan tapi habis pulak tu... Taknak membazir ler katakan...

Kami cuma jalan2 kat Colmar Tropicale je & xsanggup nak naik tinggi2 ke Japanese Village... Tak larat & penat sangat... Jalan2 kami kali ni biasa saja tapi nasib baik Thaqif ada, jadi cuti2 kami tetap happening... Kami turun jam 5 lebih sebab tak tahu nak pegi mana lagi... Kalau tahu baik pegi Genting kan??? Walaupun banyak kali pegi tapi sejuk & nyaman... :D



Jumpa lense cover...
Apalagi masuk mulut ler jawabnya...



Kami dah tiba...
Welcome to Bukit Tinggi...




Terasa cam kat luar negara ler pulak...
Tapi rasanya cam biasa jer...
Yang cantik deco & warna bangunan tu aje...




Walaupun dah makan kenyang2 kat bawah tapi disebabkan hujan kami pun berteduh kat restoren ni...
Kami order pizza & kentang goreng... 

Habis lak tu!!!



Kita makan buah dulu & Thaqif sangat suka makan betik...
Tengok tu Thaqif makan siap kerut2 muka lagi...







Aksi manja si ibu & anak bujangnya...
Terasa hidupku bahagia...
Kawan baru Thaqif...
Orang besi!!!

Thaqif & abah diapit oleh kuda yang warna-warni...

Anak ibu tunjuk apa tu???



Thaqif teruja dengan air pancut...
Siap parking tu nak bagi Thaqif tengok...


Aksi Thaqif bila tengok air pancut...
Sampai meleleh air liur...


















Aksi Thaqif yang buat ibu selalu rindu...
Ketawa lebar...
Air liur meleleh...
Senyuman manis...

Terasa hidup ibu & abah bermakna sekali...
Thaqif!!! Kami sayang kamu!!!



Jalan2 cuci mata...
Ni dia black swan (xtahu nama dia)...




Thaqif & abah tengah rakam gambar dengan black swan...
Dapat ambik gambar kepala pun jadi ler...


Kami nak pulang...

Ada anak orang arab berkenan kat Thaqif daa... :)

2 comments:

  1. syoknyer holiday...cam best je BT..

    ReplyDelete
  2. biasa jer... kalau takat jln2 n amik gmbr ok ler... nak naik Japanese Village pun tnggi sgt... xlarat... bg aku best lagi genting... sejuk...

    ReplyDelete