Tuesday, 3 January 2012

Our Luvly Boy !!!!

Lamanya tak update blog my dear Thaqif ni... Maklum ler sibuk sikit dengan kerja ditambah pula dengan tahap kesihatan Thaqif yang tak berapa ok sejak kebelakangan ni... Kalau ikutkan sebelum entry ni masih ada 1 @ 2 entry yang belum aku upload... Antaranya entry kami pergi I-City Shah Alam... Kami pergi sebelum Thaqif dijangkiti demam yang pertama... InsyaALLAH selepas ni aku akan upload entry tersebut... 

Entry kali ni aku uploadkan dalam satu entry yang terdapat macam2 aktiviti kami sekeluarga... Antaranya jalan2 kat Mid Valley, shopping & makan kat Bangi & juga kami pergi Sungai Buloh... Nak tahu kenapa??? Nanti ler bila tiba masa aku akan ceritakan perihal Sungai Buloh tu... Selain tu, Thaqif dah pandai duduk & pandai pegang & makan buah epal... Tapi kali ke 2 muntah ler pulak... Tak tahu ler napa... Ok taknak buang masa & aku pun tak sabar2 nak saksikan perihal anak bujang ku yang sangat comel ni... :D

1st pegang & makan buah epal sendiri...
Tengok tu siap tadah taknak bagi jatuh...
Uik apa tengok2? Sedap tau epal ni... :)
1st makan ok tapi kali ke 2 Thaqif muntah... 
Maybe masa tu badan Thaqif tak sihat...
Kalau tak mesti ok...
Yummie & lazat sekali...
Kat pizza hut Mid Valley...
1st Thaqif belajar makan mushroom sup + roti...
Ikut hati nak tunggu setahun tapi tak tahan tengok bila Thaqif tengok ibu & abah makan...
Rasanya tak salah ajar sikit2 sebab 2 bulan je lagi...


Jalan2 kat Mid Valley sempena Christmas...
Shopping baju Thaqif @ Bangi...
Pekena Nasi Beriani...
Thaqif pun join sekali makan nasi + ayam goreng...
Dah nampak dah gigi dia...
3 batang sudah...
Pipi yang tembam & dagu yang ada 2...


Thaqif di usia 9 bulan 3 minggu...
Mula2 ibu pakai baju coklat & Thaqif pakai baju pink...
Tapi bila abah sarung baju pink ibu terus tukar baju...
Mana boleh ibu lari tema... :D
Pink team...
Super marveles...
Start belajar duduk dah...
Lambat sikit tapi takper yang penting Thaqif mmg cepat belajar...
Sampai keluar hingus...
Masa ni Thaqif selsema tapi alhamdulillah sekarang dah ok...
Dulu gelak tak nampak gigi sekarang dah nampak dah...
Dari mata jatuh ke hati...
Berdebar2 hati ibu...
Hahahaha
Aksi yang sangat comel dari Thaqif...
Merenung ibu dengan penuh kasih sayang...
Mesti Thaqif kata ibu comel kan???
Isk mana ada Thaqif cakap camtu...
Ibu perasan je lebih...
Duk jauh sikit ler camni... :D
Jelingan manja yang boleh mencairkan hati anak gadis di luar sana...
wawawawa

Thaqif look so cute in Orange colour...
Naik seri muka anak ibu ni...
Tengah tunggu abah solat zuhur...
Pantang jumpa label sure kena hisap & gigit2...
Leka main2 dengan label sampai meleleh2 air liur...


Bila dah pandai duduk ni nampak sangat2 comel ler pulak...
Dah besar dah anak ibu ni...
Merangkak tak lagi nih...
??????
Mana 1 pilihan hati ku???
Teruja dengan hp dulu...
Dah boring dengan hp main bola pulak...
Walauapapun hp tetap pilihan utama...
Padahal kaler tak menarik pun...
Tengok bola colourful lagi...
Ok ok mmg Thaqif suka dengan hp...
Pantang jumpa hp mesti masuk mulut...
Hp ibu pun dah dengar x dengar jer...
Konfem Thaqif yang buat... :D

No comments:

Post a Comment