Friday, 17 February 2012

Zoo Negara

Cuti-cuti Malaysia nampaknya kami anak-beranak... Cuti Tahun Baru Cina kami ke Genting... Cuti Maulidur Rasul & Taipusam pulak kami ke Zoo Negara melawat haiwan2 yang comel... Kami pergi hari Sabtu (04.02.2012) yang lepas... Pergi pun dah nak dekat tengahari... Letih jugak menjelajah kat Zoo ni, Thaqif pulak nampak sangat letihnya... Taknak rasa membazir masuk Zoo sebab seorang kena bayar RM20, jadi kami pun naik tram... Memang tak banyak berjalan tapi dapat jugak tengok haiwan2 walaupun dari jauh... Lepas naik tram & berhenti di satu station, aku pun terus menyusukan Thaqif... Rupa2nya si anak bujang aku tu mengantuk sangat... Nyusu sekejap terus lena... Kesian anak ibu penat sangat nampaknya... InsyaALLAH bila Thaqif dah besar sikit, kita pergi lagi yer... :D

1st time pergi zoo...
Tapi Thaqif tak teruja tengok zirafah...
Lebih asyik tengok bunga teratai (daun jer bunga tak tahu gi mana) kat bawah tu...
Aksi kami bersama 2 ekor zirafah...
Sekian lama dok bergambar kat zirafah baru Thaqif berminat nak tengok...
Masa untuk makan...
Masa ni ibu tengah suamkan bubur, Thaqif lak dah lapar...
Gatal kepala ler pulak...
Mata lak gatal...
Sukanya dia bila abah tolong garukan...
Menguap ler pulak...
Maklum ler time tidur...

Bersama abah tercinta...
Bersama ibu pula...
2 model yang terhangat di pasaran...
kuikuikui
Merenung jauh...
Senyuman manis dari Thaqif...
Pengubat duka ni...
Aksi yang paling cute di abad ini...
Tidak boleh ditiru oleh sesiapa pun...
Muncung mahal...
Inilah dia kekasih hati hamba...
Anak ibu yang taknak dok diam...



Selesai makan...
Kenyang sudah...

Mesti Thaqif pelik apa ler menatang ni...
1st time tengok tapi Thaqif tak takut...
Siap ada orang tegur napa Thaqif tak takut...
Anak lelaki mana boleh takut!!!
Berani betul Thaqif...
Ibu pun tak berani nak dekat sangat...

Kami di Children's World...





Aksi Thaqif bila jumpa arnab...
Teruja sampai nak panjat2...
Kami nak tengok multi animal show lak...
Ibu yang terlebih excited...
Thaqif kena peluk dengan abah sebab lasak sangat...
Cubaan untuk melepaskan diri...
Adakah anak ibu berjaya???
Tanda protes & aksi marah telah menguasai diri...
Ibu lak sibuk snap pic & inilah hasilnya...
Ni aksi nak pukul ker???
Aksi paling comel sepanjang zaman...
Mood happy dah kembali...
Ala la la comeynye anak ibu...
Cubaan berani untuk mencapai kamera...
Akhirnya...
Setelah puas ibu suruh tengok animal show akhirnya Thaqif bagi tumpuan juga...
Tengok tu Thaqif dah mula teruja...
Seronok kot...
Aksi pp muncit & muncung panjang...
Sepatutnya masa ni Thaqif menyusu...
Mungkin ramai orang, tu yang Thaqif taknak...





Pelbagai aksi mereka...
Tak habis tengok animal show sebab dah lama sangat Thaqif tak menyusu...
Tapi sempat lagi tu...



Hajat di hati nak terus balik tapi rugi bayar RM20 srg...
So kami decide naik tram...








Pelbagai aksi animal kat zoo...
Nanti bila Thaqif besar sikit, Thaqif tahu kami pernah bawak dia tengok animal kat zoo...

Lepas naik tram kami singgah 1 station...
Aku terus cari tempat nak menyusukan Thaqif...
Tak sampai 10 minit nyusu Thaqif dah tidur...

Kesian Thaqif haus & letih...
Rasa bersalah pulak kat Thaqif...
Maafkan ibu sayang!!!
Pastu kami terus balik...
Selamat tinggal...
InsyaALLAH jika umur panjang & Thaqif dah pandai berjalan kami datang lagi...
Tak interprame sebab my dear dah lena...

No comments:

Post a Comment