Thursday, 24 November 2011

Bila saya sudah besar...

Saya sudah besar!!! Mungkin tu ler ayat yang akan Thaqif cakap kalau dia dah bijak berkata2... :) Tapi aku dapat rasakan Thaqif dah besar & bijak bila tengok semua gambar2 kat bawah ni... Teruja sungguh nak tunggu Thaqif dah pandai berjalan & bercakap... Tak sabar2 nak tunggu saat tu... Husband aku pun tak sabar2 nak tunggu saat tu... Macamana ler agaknya Thaqif masa tu nanti yer...

Kebetulan hujung minggu yang lepas kat Mid Valley ada 2nd Maternity & Children Expo, seperti biasa kami takkan lepaskan peluang... Walaupun duit tak berapa nak banyak tapi boleh ler beli sikit2 barang Thaqif sebab masa tu harga murah dari biasa... Dapat ler beli ice pack, sabun basuh baju, pencuci botol, wet tissue & puting botol Thaqif... Kami berjalan pun kejap jer sebab penuh sangat dengan orang... Kesian kat Thaqif letih & ngantuk lagi... Sempat jugak ibu carik tempat nak nyusukan Thaqif & tak lama lepas tu terus tidur... 

Sambil berjalan sempat bergambar... Macam2 aksi Thaqif aku rakamkan... Tak cukup kat Mid Valley kat rumah pun aku sibuk jadi tukang ambik gambar... Hasilnya sangat memuaskan... Aksi2 di bawah ni le menunjukkan Thaqif dah besar & sangat2 bijak... Jom layan gambar2 anak bujang manja aku ni...
 Muka terkejut sebab tetiba jer ibu snap gambar...
Baru sampai kat Mid Valley & bersiap sedia nak cuci mata...
 Ibu sibuk gak nak interprame sama...
 Alala tomeinya anak ibu ni...
Thaqif & geng baru - RAINBOW

Nak tahu kenapa nama geng baru RAINBOW???
Nanti ibu ceritakan yer...




  Wajah riang ria kekasih hati ibu...
Tak susah pun nak buat Thaqif gelak cuma agah sikit jer...
Terus gelak mulut lebar sampai telinga...
 Pose yang ibu rasa makin menyerlahkan kecomelan Thaqif... :)














 Bila Thaqif dah sangat pandai pegang botol sendiri ni ler jadinya...
Kekadang tu bukan nak minum sangat tapi nak main2 jer... :)
Tongang terbalik botol tu dikerjakan Thaqif...
Memancut2 air keluar...
Macam2 aksi ada & ibu takkan jemu nak rakamkan aksi Thaqif tu yer...


 Wajah2 teruja jumpa kereta mainan & kuat betul Thaqif pegang stereng...
Tak masuk duit pun eksyen jer lebih (sebab xde syiling)... Hihihihi
 Kami dah sampai kat 2nd Maternity & Children Expo...
Masa untuk shopping... :)
 Seperti biasa kalau penat berjalan Thaqif akan nyusu & terus tidur...
Kami letakkan Rainbow supaya Thaqif peluk tapi Thaqif xnak...
Thaqif lebih berkenan kat BOBO... 
Kesian Rainbow!!!

Comelnya anak ibu tidur... 
Muncung tu tetap comel... :)

 Kat rumah dah ni...
Thaqif tengah tergolek2...
 Thaqif tengah tergolek kat abah...
Tengok kaki tu selamba jer kat muka abah...
Bertuah betul anak ibu ni...
 Ni pulak aksi terkangkang...
Walaupun kurang sopan tapi comel sangat...
Ibu suke !!!
 Thaqif kena tangkap dengan abah...
Tu le kacau abah tengah tido...
 Cuba melepaskan diri...
Dah hampir berjaya yer...
 Hip hip hooray... 
Thaqif dah berjaya melepaskan diri... :)
 Aksi yang baru dapat...
Sembur air liur...
Ibu sangat suka gambar ni...
Cute sangat ibu rasa...
Thaqif buat apa pun tetap cute... :)
 Tengok tu keluar2 air liur dia...
 Siap terlentok2 kepala...
Dagu pun ada 2... :)

 Cutenya Thaqif bila kenyit mata...
Nak belajar pikat anak dara ke ni...
Hahahaha
 Muhammad Thaqif Zihni
Buah hati & si manja ibu...
Ni ler aksi Thaqif bila nak tidur...
Kalau tak dapat nak raba2 muka ibu, dapat gengam tangan ibu pun dah cukup...
Baru Thaqif boleh lena...
Pautan sayang antara ibu & anak...
Kemas & kukuh...
Macam taknak lepas dah... :D

No comments:

Post a Comment