Monday, 24 October 2011

Kerenah kami @Melaka (14 - 16 Okt 2011)

Minggu lepas (14.10.2011) kami sekeluarga pulang ke kampung sebab nak uruskan hal di Tangkak... Lepas balik keje kemas2 & terus balik... Sampai kampung pun dah tengah malam... Esoknya subuh2 dah gerak ke Tangkak... Kesian Thaqif nak tinggalkan takut kami balik lewat (Thaqif menyusu badan & stok pun tak bawak banyak)... Jadi nak taknak kami bawa jer Thaqif... Awal subuh aku dah masakkan Thaqif bubur untuk buat bekalan... 

Nasib baik urusan kami di Tangkak habis awal... Jadi kami terus ke bandar Melaka untuk selesaikan urusan yang lain... Sebelum tu kami sempat pusing bandar Melaka & sempat singgah lunch di Station Kopitiam, Hatten... Lepas tu kami terus ke Bukit Katil untuk renew roadtax... Hari pun dah nak petang, solat Zuhur pun tak lagi... Pertama kali kami singgah di Masjid Al-Azim... Kami solat Zuhur & Asar sekaligus... Alhamdullillah walaupun agak sibuk kami berharap solat tidak akan dilupakan... 

Setelah semuanya selesai kami singgah di JJ untuk beli sedikit barang... Sempat beli toy baru untuk Thaqif (diberi nama SIMBA)... Kami dinner di Garden Recipe yang berkonsepkan ala2 taman... Makanannya boleh tahan (cuma agak mahal sedikit)... Dua orang makan (RM50++)... Selesai jer makan kami pun gerak balik... Sampai kat kampung dalam kul 9 mlm... Letih seharian berjalan dari subuh sampai malam...

Sabtu kami tak keluar mana cuma temankan mak gi beli barang di Family Store, Masjid Tanah... Ahad kami gi ke Tanjung Bidara... Hajat sebenar nak tidurkan Thaqif sebab cuaca panas sangat... Masuk jer kereta, Thaqif menyusu & terus tidur... Maklumlah ada air-cond... Kami makan cendol kat Masjid Tanah & pekena rojak kat Pengkalan balak (sedap wo!!!)... Kalau balik kampung nak gi lagi... Selesai sudah cerita kami... Kul 4 petang kami gerak balik KL... :)
 ~ Thaqif seronok dapat drive dengan geng dinasour ~
 ~ Gaya seorang pemandu berhemah ~
 ~ Teruja dapat pegeng stereng ~
 ~ Alala sampai meleleh air liur anak ibu nie ~
 ~ Fokus, fokus jangan tak fokus ~
 ~ Drive dengan geng lain lak ~
 ~ 1st time naik takut, 2nd time tak takut dah~
 ~ Pegang stereng mcm taknak lepas dah ~
 ~ Seronok punya pasal sampai taknak kuar ~
 ~ Lunch @Station Kopitiam, Hatten ~
 ~ Ibu & Thaqif nak interframe gak ~
~ Thaqif nak lunch ler pulak (Lewat bagi makan... Sori syg!!!) ~
 ~ Dinner @Garden Recipe ~
 ~ Muka seronok tapi perut lapar ~
~ Aksi Thaqif atas meja ~
 ~ Uik!!! Anak ibu nampak pusat ~
 ~ Lasak & xleh duk diam... :) ~
 ~ Dinner kami (lupa nama menu ni) ~
 ~ Toy baru Thaqif (Simba), baru beli dah kena gigit ~
 ~ Buat muka comei ~
~ Pantang jumpa label, pasti masuk mulut ~


~ Bergambar sakan sebelum balik :) ~
~ Ngantuk sudah ~

Jeng... Jeng... Jeng...
.......
.....
...

Close up sikit !!!

Ini dia anak ibu...

 ~ Sejuk mata memandang ~


 ~ Masa makan ~


 ~ Buah hati ibu ni makan pun boleh gelak & senyum lagi ~


~ Walaupun tengah makan, pose tetap gak... :) ~
 ~ Thaqif & kak Aween ~
 ~ Senyum?? Gelak?? Borak?? Renung saje?? Hanya diaorg jer yg tahu ~
 ~ Siap tolak pipi Thaqif suh tgk camera :) ~
 ~ Nampak ibu ke @ nak pose je sbb nampak camera?? ~

~ Anak ibu yang comel lagi bergaya... :) ~

No comments:

Post a Comment