Thursday, 9 June 2011

Thaqif (1 hingga 2 bulan)

Masa ni Thaqif dah pandai memandang orang & senyum... Badan pun dah berisi sikit sbb aku pulun sup ayam jer... Rutin harian untuk siapkan Thaqif seperti biasa... Masa ni nak katekan tiap2 minggu husband aku bawa kami kuar g shopping complex walaupun aku masih dlm pantang... Waktu ni dah seronok sikit main2 dgn Thaqif sbb Thaqif dah pandai...

Masa Thaqif 6 minggu aku dah ajar minum guna botol (pump susu) sbb nak keje... Tak susah nak ajar Thaqif... Mula2 jer tolak maybe rasa lain kan... Pastu ok jer die nyusu guna botol... Masa ni gak aku rasa susu kurang... Dah le tu xde stok sbb dr awal aku xpump... Masa ni ler aku cuba mcm2 petua nak bykkan susu... Alhamdulillah susu byk dr biasa...

Masa Thaqif nak masuk 2 bulan, aku & husband bawa Thaqif ke ofis sbb nak tunjuk kat kawan2... Murah pulak rezeki Thaqif, ada saja yg bagi duit (terima kasih kekawan)... Kami sepakat untuk membuka akaun Thaqif... Sesiapa yg bagi duit akan kami masukkan ke dlm akaun untuk kegunaan Thaqif... Pastu kami bawa Thaqif ke ofis husband aku... 

Thaqif ada check up utk 2 bulan & aku arap Thaqif sihat... Semoga berat badan Thaqif bertambah... Temujanji kami kul 10 pagi... Check up berjalan lancar & tanpa masalah... Berat Thaqif naik 1.2 kg (2 bulan - 5.2kg)... Berkat makan sup ayam kot... :)



~ 1 bulan 1 minggu ~
 ~ 2 bulan ~

No comments:

Post a Comment